Legjobb terhes vitamin 2022

Legjobb terhes vitamin 2022

A terhes vitamin kiválasztása a leendő kismamák számára fontos kérdés a terhesgondozások alkalmával. A kismamák legfőképp a magzat védelme érdekében döntenek amellett, hogy valamilyen vitamint szeretnének szedni a terhesség ideje alatt, hogy a magzat minden számára fontos vitaminhoz hozzájuthasson. A tehességi vitamin, vagy más néven magzatvédő vitamin nem csak a magzat egészségéhez járul hozzá, de egyben a kismamát is védi és segít a megfelelő vitaminok hozzájutásához amelyekhez mind a magzatnak, mind a kismamának szüksége van. A kismamák legtöbbször az ismerősi köröben kérdezősködnek, hogy szedett-e valaki terhes vitamint, és a legtöbb esetben mindenki másra esküszik, így nehéz a választás, hogy mi alapján döntsenek.

 

Minden kismama a babavárás ideje alatt a legjobbat szeretné megadni születendő gyermekének, így ilyen téren sokszor az ár szerint döntenek, hogy a drágább biztos jobb, pedig a vitamin összetevői fontosabbak.Miért van szükség a terhes vitaminra?

A terhesség ideje alatt a magzat a kismamától folyamatosan vonja el a számára fontos vitaminokat, tápanyagokat. Ezért forulhat elő, hogy a kismamánál vitaminhiányos állapot lép fel, amelyet pótolni kell. A magzat fejlődésénél bizonyítottan fontos a terhesvitamok szedése, mivel így csökkenthetőek a fejlődési rendellenességek kockázata.
Mikor kell elkezdeni a terhes vitamin szedését?

Azt gondolhatnánk, hogy a terhesvitamint elég csak akkor elkezdeni, ha már megfogant a baba, de ennek ellenére érdemes már a fogantatás előtt ilyen vitaminkészítményt fogyasztani, akár már 2-3 hónappal korábban. Fontos tudni, hogy a fogantatás utáni első hetekben a mgaztnál fontos fejlédesek mennek végbe, így a mefelő vitamin ellátás már ekkor is nagyon fontos. A terhességi vitamin legfőbb összetevői

A legfontosabb összetevő amit a terhes vitamin kiválasztásánál figyelembe kell venni az a folsav. A babák "nyitott gerinc" elnevezésű fejlődési rendellenesség elkerülésében kiemelkedő szerepe van a megfelelő mennyiségű folsav bevitelének. Így érdemes azt a vitamint választani ami a lehető legtöbb folsavat tartalmazza a terhesség első szakaszában. Előfordulhatnak olyan esetek amikor a kismamák nem megfelelő mértékben tudják hasznosítani a folvsavat a szervezetükben, ezért előfordul, hogy a készítmény tartalmaz metafolint is, amit a szervezet minden esetben tud hasznosítani.A többi összetevőt tekintve már nincsenek nagy eltérések, hiszen a többi összetevőt tekintve egy átlagos multivitaminnak megfelelő készítményt kapunk. Itt érdemes a szerint dönteni, hogy esetlegesen valamelyik vitaminra nem-e vagyunk érzékenyebbek. 

A leggyakrabban előforduló vitaminok az A, B, C és D vitaminok, ami a mindennapi életünk során is előfordulnak. Az A-vitamin a növekedésben tölt be fontos szerepet, a B-vitamin a vérképzésben játszik fontos szerepet. A jól ismert C vitamin a sejtek éppségének a megőrzésében, míg a D-vitamin a csontképzésben tölt be kulcsfontosságú szerepet.A kismamák sokszor teszik fel kérdésként az orvosuknak, hogy a vitaminok károsak lehetnek-e a babára nézve, de minden orvos csak ajánlani tudja a terhevitamin szedését.